Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ur

tid, tid
flyendes utan nåd
bortom paus
förutan vilja
att ens fråga
om det räcker till

obarmhärtigt
skuldfri och evig,

tid, tid
såsom fiende och vän
med smekande löften
och abrupta slut

du läker sår utan förband,
dödar utan vapen

utan dig vore jag evig
bortom rum
förbi sekunder, minuter
utan kontroll
tid, tid




Fri vers (Prosapoesi) av Max Poisé
Läst 251 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2020-08-24 20:55



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jaa tiden är komplex och egentligen skapad av oss för att ha kontroll. Bra!
2020-09-13

  DominiQueen
Härlig dikt som
fångar en upplevelse
av något vi på denna jord
kallar - tid
och hur den snärjer själ

Om inte .... :-)
2020-08-26

  Öknens Ros VIP
Fint skriftat om den obevekliga tiden.
2020-08-25

  Lottie Ålhed VIP
Tankar om tid på bästa sätt. Sista versen Sammanfattar det hela och håller ihop spannet av tankarna om tid.Applåd!
2020-08-25

    ej medlem längre
Tiden är ett lån utan kredit brukar jag säga. Snyggt formad av dig..
2020-08-24

    Lena Staaf VIP
Intressant betraktelse om tiden som vän eller fiende, som något vi försöker fånga men som gäckar oss och lever sitt eget liv
2020-08-24

  BenGust VIP
Den yttre tiden springer nästan ifrån en.
Den verksamma inre tiden saktar förhoppningsvis ner blindstyret.
2020-08-24

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Tiden kan bära på många egenskaper!
2020-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé