Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vi kryper snart till kojs

åh, det har varit en bra dag
inget bråk, ingen konstighet
inte ett smygstick
inte ens ett myggstick

min man bjöd på bakelse
ute på en trappbrygga
vi betraktade änderna
där solen blänkte i krusat vatten

väl hemma avslutade jag Fogelströms Stockholmssvit
pratade med Susie på telefon
och med Marta på Skype, fast utan bild
- det händer alltid något jag inte förstår...

och sedan när solen gick ned
cyklade jag ensam ut
på äventyr
fast molnen hängde tunga

fällde upp mitt paraply
vid en liten tall
tog fram penna och dagbok
kaffe och äggmacka

och regnet föll
och jag skrev
njöt min mat
och kände mig nöjd

sedan blåste regnet in mot mig
jag blev genomvåt
och raskt cyklade jag hem

har tagit ett långt varmt bad
både min man och jag
i samma kar

- vi kryper snart till kojs!







Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-08-24 22:04



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Vilken underbar poesi, att bli inbjuden att dela och bli berörd av!
2020-08-31

  Rise Little One
Åh, vad mysigt! En strålande dag i paradis.
2020-08-27

  Marita Ohlquist VIP
Texten är som en mångfaceterad ädelsten!
2020-08-26

  Anya VIP
Så levande beskrivet med mycket förnöjsamhet och stora portioner lycka.
Läser och det ljusa smittar av sig.
2020-08-25

    Elisabeth Nilsson VIP
Härligt flyt och ordning återställd, skapar rofylld atmosfär i ord och bilder.
2020-08-25

    Lena Staaf VIP
Det verkliga livet, upplevt med alla sinnen! Inte gnöla när regnet kommer, ta det som en anledning till det sköna gemensamma badet. En dag att spara som ett smycke.
2020-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP