Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tongivande

Ta ton kan man göra på flera sätt,
som att högljutt dissa en oförrätt.
Ett annat sätt är att sjunga i kör,
vilket många av båda könen gör.

Man kan även spela ett instrument
i orkester, ofta med dirigent.
Många sjunger och spelar solokvist
eller i grupp, musik blir sällan trist.

Fågelkvitter är också att ta ton
på ett sätt som kräver särskild diktion.
Ton tar också fartyg och lastbilar,
fast av en sort som bara är lyftbar.

Nu har jag tömt mitt tonfång
och sjunger en svanesång.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 97 gånger
Publicerad 2020-08-27 10:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström