Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fredens paradox



Döden har sitt säte
I Nigarafallen

Där livets flod flyter fram

Och när Putins flygare
bombar Hyreshus

Känner de sig så levande

När de när döden med
sina fallos explosioner

Och känner att de har
gjort ett bra jobb

Med sina mätbara
Militära operationer

Låt dem fylla sina liv
med död

Och låt döden fylla
dem med liv

Till dem som vill
ha krig

För dödens hantlangare
Kan aldrig vinna

Det kommer alltid en tid

Där freden tiger still
och
bara skapar och skapar

Vad vore skapelsen utan fred

Och vad vore freden utan
Förstörelsens banemän.

Ingen kan förstå hur allting
hänger ihop

Ju mer förstörelse,två gånger
mer skapelse

Krigaren livets störste förlorare
Som mäter sin seger i blodets
Bägare genom historien

Och dricker förstörelsens sötma
Som sedan utplånar viljestyrka

Med sin fullständiga meningslöshet


När ska Krigaren förstå
Ju större segrar han vinner

Desto större förlorare blir
han inuti sig själv.














Fri vers av Sefarge VIP
Läst 117 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-08-31 08:15



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Make love, not war. Gammal klyscha men alltid aktuell!
2020-08-31

    Elisabeth Nilsson VIP
Tänkvärda funderingar! Alla krig synes ha sitt upphov i makt och pengar. Gamla gubbar som i decennier klamrar sig fast och skiter fullständigt i hur landets innevånare lever och har det. Och protesterar de så ska de näpsas med våld.
2020-08-31

    Sefarge VIP
Till Lenas kommentar:
Jo det är sant!
Våld föder våld
Men till sist segrar
Pennan o freden
Ändå. Om än
Tillfälligt i cykler
Och skapelsen
Uppgraderar sig
Själv i all förstörelse
Hoppen lever trots
Allt?



2020-08-31

    Lena Staaf VIP
Den som krigar blir en förlorare till sist. Vad vinner Nato-landet Turkiet på att bomba sönder det fattiga landet Jemen och sprida död och ännu större fattogdom?
Du skriver vackert om att fred följer efter krig men tyvärr tror jag inte på det. Krig föder bara ännu mer bitterhet och hat.
2020-08-31

  Kungskobran VIP
En sådan seger till och jag är förlorad.
Sagt av kuseger Pyrrhus, kung av Epirus, år 279 f.Kr.
2020-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP