Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är ingen dröm bara verklighet

Armageddon är på väg.
Kriget ingen vill ha, förutom du.
Trupperna samlar sig i rader i oändlighet.
På tv syns alla ansikten, likadana och sammanbitna.
De rakar linjerna i krigets totala avsaknad av nåd.

I parken leker barnen tafatt.
Det enkla är så vackert och mjukt.
Det kan ryckas bort i handvändning.
Jag håller din hand när ovädret närmar sig.
Maktens människor, så långt borta och diffusa.
Men besluten har inverkan här och nu.

Varken tiden eller universum håller ihop.
Framtiden ligger dock i dina händer.
Skogen brinner i natten, en plågad värld vränger sig.
Stammarna faller, vrider sig och landar i smutsen.
De försvinner, kommer aldrig tillbaka.
Alla försök att undvika nederlag går förlorade.
I ovädrets öga dansar lugnet sakta.
En andningspaus innan striden startar igen.

Barnet somnar in till slut, drömmer om solsken.




Fri vers av Henrik Sjöberg
Läst 219 gånger
Publicerad 2020-09-09 21:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg