Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avsänd framkomst


En gång när det regnar ute
Skall du lyssna i telefonen

På dina egna kvarglömda
ord

Känna efter vad de betyder
Exponera dem för dig själv

Allt var mycket lättare förr
När man tog allt för givet

En gång när du går
Kommer någon att
sakna dig då?

Bara regnet som kan
trösta dig för evig tid

Utan kvarglömda ord
att minnas längre

Bara att sitta still på
sin egen spegelbilds
-skärva

Och svävande flyta
iväg på evighetens
flod

Utan saknadens ord

Men med ett brev
någon skrev till dig

Inuti ditt minne bevarat

Inbränt och inpräntat
Som ett omedgörligt
blixtnedslag

Innanför dina ögon
För all tid


Och du skall känna


att Saknaden saknade
Dig

Men att du ej saknar
Saknaden

När korpen
Kraxar ditt namn

Och du äntligen är
hemma i din egen
Färglåda. ..







Fri vers av Sefarge VIP
Läst 182 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-09-23 16:58



Bookmark and Share


  Briza media
Spännande och tankeväckande.
2020-09-28

  Kungskobran VIP
Bokmärkes!
2020-09-24

    Elisabeth Nilsson VIP
En fantastisk dikt med existentiella frågor att fundera över.
2020-09-23

    Lena Staaf VIP
Fin dikt med ödmjuka frågor om saknad.
Vill jag att någon ska sakna mig? Det innebär ju i så fall att jag vill att någon ska känna smärta på grund av mig eftersom saknad är smärtsam. Nej jag vill inte att någon ska sakna mig. Men jag vill att någon ( eller några) tycker de fått något gott av mig som gör deras eget liv bättre.
2020-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP