Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Material ur morgonens drömmar. Sätter klockan på trekvart och ser vad mina tankar improviserar fram ... tar trekvarts paus, gör något jordnära, före skriver trekvart till. Tillåter mig radera, stuva om, putsa på orden ; dock inga skiljetecken.


surreell ORDmålning 2 : Återseende Kullarnas Cirkus

 

 

min gamle kompis alltjämt tecknar

linjer som jag får följa

nuförtiden över datorskärmen där

hans tröja syns inte

alls ej heller handen

också syrran kan känna

igen jo

rör sig faktiskt om Fabians steck

snabba likafullt stilsäkra

får vi nu dessutom höra

förvånansvärt bekanta stämband

berätta om vilka färger

vi vill att varje

enskilt fält skall bli

fastän Fabian föredrar blott blyerts

sugs jag gärna in i den orangea boxen

visar sig vara hans arbetsrum

där seriefigurerna utspelat sig

i minst fyra decennier

skrattar vi åt hur vi glömt

naken scenkonst på blodigt allvar

blandat med fint ihoprafsade busstreck

som den andre kommer ihåg

 

 

 

kullarna ligger semestermässiga

mesta av gräs men de sandiga som grus

lyckas jag bara stå kvar

och betrakta huru backarna

sträcker sig långt mellan supermoderna hotellhus

i gredelin graffiti

mitt bland tyrolerglättiga träbalkonger

med ljus magnetism

visar två tjejer genuint intresse

för mig fast jag spanar

på två andra kvinnor som bara ligger där

knappast redo att rulla längs kullarna

vågar två tanter trots allt

trippa ned i

löst grus medan

mina fötter tar backen i ett enda glid

befinner mig jag plötsligt

borta i byns centrum

där cirkusmålade pansarvagnar

bildar liten kolonn

bakom stora matbutiken

tycks det som fastän

min kamera lyckas inte ens

fånga grändernas graffitivarelser

vilken vägg jag än vänder

mot min blick

funkar icke knappen

precis som i drömmar

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-10-02 13:25



Bookmark and Share


  Anya VIP
Vilken berättelse. så levande. Mycket bra språk!
2020-10-04

  Solstrale VIP
Jag fördes till platsen för skeendet med bildspelet du med säker hand målade upp för mig som läsare. Läsarjaget sveptes med, trots vändningarna och turerna, kvickt slurpande in ordforlernas kolugna promenad! ;)
2020-10-02
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP