Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bladfällning

Gräset famnar vissnade löv
starkt ångar skördetid
lockar pockar
vantar längtar varma fingrar
stövlar skavda fötter

sängen törstar fruset skrov
dimman kikar in
genom skir gardin
doften är allsmäktig
ljus blinkar genom grenar

måste ut med hunden




Fri vers av Karin Jungå c/o Vemod VIP
Läst 236 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-10-03 22:03



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Snyggt sätt att vända på vem som gör vad. Och cool bild.
2020-10-06

  Annie b'larsson VIP
Det korrekta citatet ska förstås vara: "Alla dessa dagar som kom och gick, inte visste jag att det var livet". De är skrivna av den västsvenske författaren Stig Johansson från Alingsås, född 6 sept., 1936. De finns i hans dikt "Förlusten".

Jag fick googla det.
2020-10-06

  Annie b'larsson VIP
Vilken underbar dikt just nu också, så här när höstrusket börjar närma sig.

"Alla dessa dagar som kom och gick, inte visste jag att det var sommaren".


obs. citatet är en travestering på ett känt citat.
2020-10-06

  SatansSon VIP
vintern lurar på oss.
2020-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Karin Jungå c/o Vemod
Karin Jungå c/o Vemod VIP