Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ordkakafoni ur längtan


oktoberdimmans välde

dimmiga konturer

i ögonvrån

stormvarning

magens olustgrop

hjärtats nåldyna

och det som har

vissnat

vissa

visst kommer

efter vita dödens tid

en blick i dimman

visa videungsknoppar

kindmjuka som smek

i förgångna

ändå här i rikedom

minnets och drömmarnas

inre öga fjärran blom

inbegriper

väntan tålmodighet förtröstan

i strömmen  under isens pansar

så det

sås gror

växer blommar

här

härligt

dimöga

imöga

videung

är

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Per Rydberg
Läst 176 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-10-06 13:40



Bookmark and Share


  siv birgitta.a. VIP
tack vad du skrivit
2020-10-08

  Solweig Jansson VIP
Vackert ! Tycker om din lyrik !
2020-10-08

  siv birgitta.a. VIP
tack bra skrivit
2020-10-06

  lodjuret/seglare VIP
Så veva vi väl positiv i pestens tid, anamma och anfäkta att passa en sådan svid, en kostym att i som hemlig röra, vad kan väl en sådan som störa, pennstreck är väl en sorts sympa indeed...?
2020-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg