Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till det ohållbara




Vingligt och skramligt
Inuti en lada med

överblivet damm och
boss,gamla spruckna
Trähjul.

Tiden har runnit förbi
Där utanför


Men stannat till

Inuti en lada fylld utav
förgångna bruksföremål

Ingen använder sig av längre

Högafflar i olika storlekar
Spruckna spadar av olika modeller

Vad kan man lära sig av det för
-gångna som ännu befinner sig
i nuet?

Vid sidan om frodas än svinmålla
och brännässle snår i stora av
-långa bestånd

Överlevande relikter ingen längre
behöver eller vill ha

Som en revolt mot slit o släng
Samhällets alla förbruknings
hetsande regler och lagar

Där gärdsmygen satt på ett
Övergivet taktegel lager

Och sjöng en ettrig sång mitt
i den stilla disfyllda Oktober
morgonen

Och minnen av det förgångna
slingrade sig så levande i dig

Från Underjordens rötter
Vi alla är en del av

Kan vi erkänna dess
Väsens värde?

Innan nymodighetens främlingskap
käkar upp gångna tider som om

Det aldrig någonsin existerat i ett
Då. .. Så befria oss,befria oss

Redan nu från kommande
bestulnande förgänglighets
Modenycker i sin lusta att

Bara vilja förkasta o käka
upp det förgångna hela tiden?












Fri vers av Sefarge VIP
Läst 133 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-10-17 14:33



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
En spade från förr kan hålla mycket länge, köp en idag på nåt ställe som har bil som tema, bara kinesiskt blötjärn som går upp i intet efter en tid. Skräp. Slitochslänget blir vår undergång.
2020-10-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Du speglar förr och nu i din fina dikt. Vi behöver minnas det gamla livet med dess olika redskap, som ofta innebar slit och släp. Jämföra med dagens lätta liv, som ändå klagas över ibland.
2020-10-18

  Åse Tropp VIP
Du målar symboliken vackert!
2020-10-18

    Lena Staaf VIP
De gamla föremålen är viktiga som påminnelse om tidigare generationers livsbetingelser. Här fanns många sådana saker när vi flyttade in för 45 år sedan.
2020-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP