Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Boken blir till papper blir till bok

En ballad av brutna grenar
och dalande snö
en reva mellan dagarna
är detta en timme för mirakel
jag skriver in det i texten att bevara
jag skriver in dig i texten
att
vara
utsvultna sparvar som bär natthimlen i näbben
immateriella lagar, artefakter av språk
det som blir kvar
efter att vi föll
osårbara
och viljan att kasta sig ut
i annanstans, en hägring




Fri vers av Grävling
Läst 520 gånger och applåderad av 15 personer
Utvald text
Publicerad 2020-11-07 22:15



Bookmark and Share


  ßluie VIP
Tycker väldigt mycket om den. I sin andemening någonstans där Robert frost trevar i sin The Road Not Taken men här mer 'förhållandevis'.
2020-11-12

  Marcus B
Är ju av åsikten att språk tillhör den materiella basen. Trots detta var det en berörande dikt.
2020-11-10

  Kungskobran VIP
Mycket njutbart
2020-11-08

  Horace
storslaget skrivet om det storslagna

om jag varit ute efter att söka efter
livets mening hade jag hittat den i
poetens vision, förmåga och behärskning

här snubblade jag över det som höjer oss över trädtopparna och rakt upp, tack

Bokmärke!
2020-11-07

  Nanna X
Smärtan kan ge ny styrka ibland. Eller så faller man bara.
2020-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling