Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tillväxt

Det brukade växa citroner här
jag minns det så väl
när jag diskar

och vid horisontens rand
står en dagdrömmare
och fiskar

han log mot mig
svalde mitt leende
och sa

hunger föds i den första tuggan
du är inte du
du är bara skuggan

krispiga tulpaner
spröda maränger
och han spottade kärnor
i min mun

jag ympar grenar
beskär och göder
men roten suger näring
och gör mig stum.




Fri vers av Lynx
Läst 700 gånger och applåderad av 2 personer
Utvald text
Publicerad 2006-07-17 00:42



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Första tuggan ger mersmak.
2008-04-15

  Poetnissa
Jättefin! Väldigt målande, men lämnar ändå en del till fantasin. Man känner nästan dofter och hör ljuden: "krispiga" osv. Gillar att du vågar rimma; det är svårt att få bra, men du lyckas.
2006-08-04

    mellanmål
Det här är poesi. Tycker särskilt bra om näst sista strofen. Helt enkelt fantastiskt!
2006-07-17

    Lynx
Tack! Trodde faktiskt inte någon skulle förstå och uppskatta detta.
2006-07-17

  Daniel_78 VIP
jag gillar speciellt hur du i en annars givet bra text
väver rim rimmar - det är riktigt uppskattat.
du glädjer på nattkvisten
2006-07-17

    Armin
Helt underbar. Gillar speciellt "men roten suger näring
och gör mig stum."
2006-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Lynx