Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

pappapappa

Min pappa är rätt speciell han.
eller brukar du få paket på posten med konserver som nästan gått ut?
Han tänkte på att jag är en fattig student, sa han.
Jag svor och tänkte på att paketet kostade mer att skicka än innehållet.

En jul när vi faktiskt var samlade hela familjen
då var han lite lurig.
Det var nåt speciellt han köpt, nånting vi skulle ha i framtiden, som kunde avgöra mycket. Så sa han.
Mark på månen.
MARK PÅ MÅNEN!!!

Som den rebelliska hippie jag var på den tiden
så tog jag det lika allvarligt som han
men på andra hållet.
Jag var så arg och bad honom att aldrig mer visa mig pappret
som sa att jag ägde 400 kvm mark. På månen.

Pappa tror att månen kommer bli vår nya planet
den dagen jorden går under.
Pappa tror på utomjordingar och när jag var tretton
så berättade han att han hade blivit bortförd.
Det var då mina sömnproblem blev riktigt allvarliga.

Om jag inte fått honom som pappa
så hade jag inte varit lika bra på att berätta historier.
Men jag hade varit bättre på att sova.




Fri vers av flickan och tigern
Läst 490 gånger
Publicerad 2006-07-17 18:29



Bookmark and Share


  Princess.Poe
Kände direkt att jag bara måste kommentera din fina text :) Det finns en värme i allt det obehagliga som är svår att sätta fingret på, jag älskar det! =)
2007-04-02

  Alfie M
Pappapappa är jättejätte-fin! Du lyckas förmedla ömhet och allvar med skratt i blicken. Samtidigt skriver du så skönt okonstlat och direkt.
2007-03-15

  Vanja-Kristina Morgell
Det finns ett varmt och barmhärtigt anslag i den här dikten som gör mig alldeles lycklig trots det allvarliga temat!
2006-07-30

  Albert
haha vad jag skrattar!!! blir så glad över den här berättelsen, haha, hela mitt ansikte öppnar sig hihi
2006-07-25
  > Nästa text
< Föregående

flickan och tigern
flickan och tigern