Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
---


Ett ypperligt år för salladskål

Det var år efter noll
Ingen hade nån koll
I Amerika blev en snubbe från Texas president
Han hette som sin far
Han var högersidans karl
Och hela världen satt och undra vad som faktiskt hade hänt

Man räkna nog en del
Spridda röster lite fel
Eller också tycktes allt så mycket lättare därvid
Att pengarna gav svar
Och gjorde saken klar
Och Gore han bet i gräset efter lagom häftig strid

Och George han var bäst på att sälja sin tvål
Men vilket ypperligt år för salladskål

Och i Sveriges damm
Var det pang och slam
När nyskrivna sånger fick tävla mot varann
Samma trötta gäng
Sjöng en sliten refräng
Och det spelade som vanligt ingen roll om någon vann

Det var snarlik not
Och kändisars kvot
Inte mycket i stunden var byggt på fräschör
Pling hade tre
Eller fler ska du se
Och jag vågar knappt nämna hela rikets charmör

Och det var Friends som körde med Berras trål
Men vilket ypperligt år för salladskål

Och Sverige gick på
I det vanliga grå
Man skall akta sig noga för stora beslut
Ingen släpps in
Det är vår inte din
Och den som kom in kommer aldrig mer ut

Skatt ska man ha
Och där man kan ta
Skall man ta vad som finns innan det är för sent
Bosse höll pung
Och Nivea var kung
Och munlädret välsmort och oljat och lent

Och Göran såg ut som en skållad svål
Men vilket ypperligt år för salladskål

Tyskarna har
Vad tyskarna tar
Och Sverige var värdland för glad union
Poliser i flock
Byggde häck runt en skock
Och pistolerna small ibland hunsade jon

På en blev det träff
En röd relief
Målades upp i både TV och nytt
Men toppmötet gick
Och blickarna fick
Demonstranterna räknades bara som knytt

Av EU sågs till mer än vad någon tål
Men vilket ypperligt år för brysselkål

När sen hösten var här
Blev det vild karriär
Med araber som flög både hit och dit
Och tvillingar två
Blev till grus just då
När världens polis åkte dit på en nit

Och Afghanistan
Blev målet för dan
När George och Tony spände sin arm
Deras grottor blev grus
Där fanns inte ett hus
Och Irak det blev smitt medan hjärnan var varm

Talibanerna brann där på häxans bål
Men vilket ypperligt år för salladskål








Fri vers av Uffe Agnetun
Läst 403 gånger och applåderad av 1 personer
Utvald text
Publicerad 2006-07-20 13:35



Bookmark and Share


  Agnes
...*asg*... du är så grrryyyymmt bra!!! Har inget konstruktivt att tillägga... bara njuter när jag ser en stjärna lysa.
2006-07-20
  > Nästa text
< Föregående

Uffe Agnetun
Uffe Agnetun