Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sågverket

Hur många träd ska du avverka?

När jag tänker på hur många trästammar
du sågat sönder blir jag alldeles matt.


Jag vet att det inte är ditt fel.
Det funkar ju inte när du ser upp
till två godisautomater.

Problemet är att du är stor nu och sitter
vid ditt roder.
Men tyvärr styr du åt helvete fel.
Ingen har ju lärt dig hur man gör.

Jag förstår att du känner dig sviken
när vi andra väljer att gå.
Men ditt sågande går för långt.
Ditt spån gör oss sjuka.

De du har lärt dig är hur man blir ensam
och otacksam.
Lärt dig elakheten.
Lärt dig att vara hjälplös.

Det är fruktansvärt sorgligt.

Det är så fel.

Vi kan inte göra mer.

Förlåt.








Fri vers av Krimskramsan VIP
Läst 131 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-12-07 20:30



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"godisautomater" <3

2020-12-11

  Solstrale VIP
Du är skicklig med att såga den som sågar!
2020-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Krimskramsan
Krimskramsan VIP