Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2020.12.13 söndag. Jag har själv inte cancer


Cancer

 

Jag leker med metastaser som vore de luft
Dödsföraktet letar sig ut ur fängelset
och skaffar sig nya lekkamrater.

Bla bla går tv:n an. Hela tiden bla bla.
Nu stirrar jag in i väggen igen.
Jag känner mig glidande från vardagen.

Är det så här det känns.
Ska allting bara upphöra?
Svulst, ett sånt svårt ord.
Läkaren skakar uppgivet på sin kunskap.

Kommer jag att ge upp eller finns det ingen tid för det.
Cellgifter, med tårar till lunch.
Mer cellgifter. Det måste gå.

 




Fri vers av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-12-13 04:20



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Det vi alla fruktar - och hoppas klara av. Starkt beskrivet !
2021-01-18

  Kajan VIP
En skrämmande bild av en skrämmande situation att hantera; och det livsviktiga hoppet.
2020-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP