Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2020.12.13 söndag


Bekräftelse min kära

 

Det finns en fälla för varje sekund
ja för varje ögonblick. Där döden
är det kärlekslösaste som finns.

Att blottlägga sin trofasthet känns
som att stoppa en orkan mitt i språnget.
Som kärleken, detta dansande
yrväders målmedvetenhet.

Vi bär oss vidare utan att tänka på bördan.
Inte för att vi vill utan för att vi måste.
Kampen om hjärtat måste vidare.

Men du vet väl att jag vinner.
Det gör jag alltid.

 




Fri vers av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-12-13 11:28



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Skickligt att placera det dansande yrvädrets målmedvetenhet i stormens öga!
2021-03-12

  Solweig Jansson VIP
Väldigt fint om trofasthet !
2021-01-18

  Peter G VIP
Vacker text! Många fina strofer, tex; "det finns en fälla för varje sekund ja för varje ögonblick där döden är det kärlekslösaste som finns"

Tycker om det filosofiska uttrycket i din text och hur den vrider och vänder på det här med att förhålla sig till livet och döden. Tycker ändå att det hela landar i nåt som känns förtröstansfullt!
2021-01-02

  Kajan VIP
En väldigt bra text,:
"Att blottlägga sin trofasthet känns
som att stoppa en orkan mitt i språnget" är en klar och träffsäker bild av ett obegripligt mod som ändå är naturligt. Avslutningsraderna ser jag från två håll, i och med att kroppen är ett kärl för själen.
2020-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP