Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärleken Är Poesi

Kärleken är poesi.
Av lyriken skapas vi.

Varje litet kärleksord,
föder livet på vår jord.

Kärleken har inget namn,
men bär oss alla i sin famn.

Varje hjärtslag rymmer den.
Livet föds av Kärleken.

Ty Kärleken är varje svar,
på alla frågor som vi har.

Ingen fråga är för stor,
för kärleken som i oss bor.

Kärleken har ingen gräns,
blott en egen existens.

Allt den vill, det vill den väl,
älskar utan några skäl.

Kärleken är villkorslös,
samt givande och generös.

Den dömer inte någonting
och gör ingen rangordning.

Kärlek lämnar ingen kall,
äger blott ett mjukt tonfall.

Den gör varje avstånd kort,
och är bara en tanke bort.

Varje morgons soluppgång
ger en glimt av dess omfång.

Ty Kärleken är varje dag,
varje natt och andetag.

Varje blomma, varje sten,
allt som lever rymmer den.

Kärleken är Du och Jag.
Livets mening och dess lag.

Kärleken kan inte dö.
Ger liv på nytt i varje frö.

Den tror allt! På dej och mej.
Och känner inte ordet: Nej.

Ty kärleken har inget tak,
Den ger utan någon orsak.

Kärleken förändrar allt,
till det bättre tusenfalt.

Allt som lever rymmer den.
Störst av allt är kärleken!




Bunden vers (Rim) av Camilla Heinonen VIP
Läst 110 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-12-14 15:37



Bookmark and Share


  Stisse
Vilken fin lovsång till kärleken som verkligen förändrar allt.
2020-12-16

  bibbi ahrnstedt
En fantastiskt väl diktad hyllning till kärleken
2020-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Camilla Heinonen
Camilla Heinonen VIP