Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glugg 24 : Samma Syster

 

 

julafton hos lillsyrran

sedan många år stor

sitter vi nu ensamma

med mamma & pappa över telefon

och på andras håll ikväll hennes son

likafullt närvaron myser

ser ingen på frostiga gatan som fryser

tar varsin bit till

klementin eller choklad

och smälter samma janssonska mat

medan mörka drycker klingar

spår vi i ljusnande kort

om vems framtid som hamnat var

men övergår till gammal

hederlig omgång Chicago

får kåkar av åttor och knektar

försöker samla fem hjärter

känns just som vi är minst fyra

kring ovanligt runda bordet

har nog tomten faktiskt kommit

hit till en lya sällsamt tom

och rymlig gentemot min

som här utifrån påminner närmast

om någon trång skrubb

bland mormors tjogvis av utrymmen

slumrar minnena till

och får höra det skramla fint

från rummet bredvid

små ljud som jag märker mig ej

omgiven av sedan evigheter

där livet fortsätter frodas skönt nog

sålänge Strömstedt snurrar ord på vår jord

säger grattis igen på namnsdan till Eva

fast vet historiens saknad må leva

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 131 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-12-25 09:27



Bookmark and Share


    prima donna
Chicagospel med syster ger mig hemtrevnadskänsla. Hej knekt och knäck i form, vändåtta och aftereight. Finns i sjön finns i janssons. Musten skummar och skumtomtar slår i glasen. Föräldrar förädlar tillvaron om än i lurad form. God fortsättning!
2020-12-26

  Nanna X
Fin skildring av jul med syrran utan föräldrar, mina barn hade ju samma läge igår. Tur att fantasin hjälper en föreställa sig fler runt bordet.
2020-12-25
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP