Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till mitt Björnbär (har ännu att se över metriken)


Björnbär


av vildaste sort
med kraftiga taggar
de skrämmer mig bort
men aptiten vaggar

du har vuxigt snårigt
och slingrat din ranka,
blommat flerårigt
med en kärlekskranka

en tidig art på året
måste plocka dig försiktigt
har din bärsaft på låret
sött, smaskigt och synnerligen riktigt!




Fri vers av mellanmål
Läst 595 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-07-18 20:06



Bookmark and Share


    crapcat
jag blir nästan sugen! alltså, mycket bra rim. du skriver bra
2007-08-12

  Mikael Lövkvist
En härligt saftig, och mumsig, dikt!
2006-12-16

    vilsen
åh, vad söt !
2006-08-01

    Ebbapunkt
Ja du Björnbär börjar som en aptitlig sort
sedan kommwr taggarna/ EBBa
2006-07-21

  Daniel_78 VIP
ändrar till "har din bäresaft på låret" också :)
2006-07-21

  Daniel_78 VIP
bara leker lite o testar,
kanske något funkar.

björnbär, o björnbär
av vildaste sort
med kraftiga taggar
som skrämmer mig bort
men aptiten den vaggar

du har vuxigt snårigt
och slingrat din ranka
ändå blommat flerårigt
i kärlekens kranka

en tidig art på året
måste plocka dig försiktigt
har din bärsaft på låret
sött, smaskigt och så riktigt!

gillar rimmen och växtmetaforerna
2006-07-21

    mellanmål
Tack för hjälpen!

Jag ska ordna upp versmåtten så snart tid och tålamod infinner sig.

Mer förslag mottages gladeligen :)
2006-07-20

    Bostik
björnbär
x -
av vildaste sort
x - x x -
med kraftiga taggar
x - x x - x
skrämmer vissa bort
- x - x -
men aptiten vaggar
x x - x - x

Din rytm är - som du själv påpekar - inte särskilt jämn. Inte jämn alls faktiskt, men det går att fixa! Dina rim och ordval är skitfina, du behöver bara fånga dem i ett versmått sen är det klockrent!
2006-07-20

    livräddaren
riktigt bra!
2006-07-19
  > Nästa text
< Föregående

mellanmål