Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stort tack för hjälp med radbrytningen!


Madeleinekaka


Under fars många
resor lindade jag
teblad av lindblom
i vilka jag doppade
och väckte

omärkbar förundran

när mor kläckte
ett columbi ägg.

Där blänkte sockerkristaller
på pinnar
i rader
med solstekt trygghet

när syster plockade
skimrande smulor
som snäckor
på stranden

skapade tolv volymer

Av honungskrus ett himmelskt sken
ännu idag när

vi bakar kaka
som smakar sött
av Madeleine.




Fri vers av mellanmål
Läst 920 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-10-14 18:23



Bookmark and Share


  Smultris
Jag håller inte med de övriga... dessa korta avhuggna radbryt ger
en hackig läsning... i mina ögon skulle det se bättre ut om du radbröt
där du har uppläsningspauserna.

För övrig är dina texter läsvärda.
2006-12-16

  Conan Jonasson
jag gillar verkligen alla de små fina detaljerna i dina texter,
det alla små teblad av lindblom och lavendelhonungssystrar :)

Det är fint att se så många små saker, har du ett öga för
detaljer? :)
2006-11-29

    ej medlem längre
skön rytm och
en text som går
rakt fram och in!
snygga radbryt.....
2006-11-23

  Bengt VIP
Va lustigt! jag har två texter idag kring madeleine kakor. Din är trivsam och spännande att läsa!
2006-11-17

  Micael Axelsson
Mycket delikat smakupplevelse för sinnet.
Man smakar sig fram, känner efter, och tar en bit till.
Efteråt, har man bara en söt arom, som njutningsfullt hänger kvar...

Vet inte hur det såg ut nu...
men jag njuter i fullaste drag.
2006-10-29

    Bostik
Delikat! Väldig närhet och ärlighet i dikten, enkel utan att för den saken bli simpel. Tycker jättebra om din sagolika framställning, underbart!
2006-10-26

    vilsen
riktigt fin. jag älskar hur du får vanliga ord att bli, ja, poesi :D dina korta rader och alla ord som inte syns på pappret men finns ändå ! du är grym tjejen.
2006-10-14

    livräddaren
så himla söt!jättebra :D
2006-10-14
  > Nästa text
< Föregående

mellanmål