Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Känslor och tankar snarare än lyrik.


Då är nu


År har gått
sedan jag
först förstod
hur sjuk du
var och är.

Sedan dess
har jag
kämpat med tanken
att kunna vara
ifrån dig,
utan att klandra
mig själv.

Att tygla min ilska,
möta min rädsla-
odla mitt mod.

För varje \"hej då\"
fruktar jag farväl.

I mariga drömmar
igår natt,
fick jag veta
att din själ svävade-
mellan himmel
och jord.

Så när du ringde idag
med gråten i halsen
visste jag,
vad du inte kommer veta
förrän imorgon.

Min tumme är vit
och jag hoppas
hoppas-
hoppas innerligt;
att mitt sändebud
har alldeles fel.

Men det är höst
och jag är för långt borta
och erfarenheten viskar:
det är alltid då, och

då är nu





Fri vers av mellanmål
Läst 697 gånger
Publicerad 2006-09-27 17:55



Bookmark and Share


    vilsen
jo, den här gör fortfarande ont att läsa .
2006-12-20

    Ebbapunkt
Väcker många funderingar ,är det en vän,en f.d flickvän?
En fin dikt / Ebba
2006-09-30

    vilsen
det är riktigt, riktigt bra. en stor, tung känsla som du sätter klockrena ord på. hur många gånger har jag inte känt precis så själv men inte kunnat få det ur mig. den här texten ska jag spara, trycka ut (om jag får) och ta fram som en extra trygghet när det behövs. TACK. du anar inte hur glad du har gjort mig nu :D

ta hand om dig
kram!
2006-09-27

    livräddaren
det här tyckte jag var bland det bästa du skrivit...älskade syster <3
2006-09-27

  Daniel_78 VIP
jag tycker iallfall att mycket känns igen.
känslor går allt för ofta att ta på...
2006-09-27
  > Nästa text
< Föregående

mellanmål