Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pappas födelsedag


Mamma doftar
av tvålreklam -

Pappa rakvatten,
slipsen har jag valt.

---

\"Nycklar, pass
och pengar?\"

\"Taxin är på väg\"

Med sovstreck
på kinden
mumlar jag
\"Res försiktigt\".

Mamma påminner
om nyckeln,

som aldrig riktigt
varit pappas
lika mycket som vår.

---

Pappa ljudar
\"så\" och ger
mamma en puss

en kram till mig

med tysta ord
säger vi

jag älskar dig.

---

Tillbaka i mitt täcke
kramandes mitt töcken

vet jag att pappa och
jag kanske ses för lunch

på någon flygplats










Fri vers av mellanmål
Läst 4416 gånger
Publicerad 2006-08-21 07:09



Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
En underbar, ömsint, och överaskande, dikt!
2006-12-16

    Camillaa
du målar en tydlig bild för läsaren :)
bra jobb
2006-08-25

  pang
bra bild du målar upp.
2006-08-24

  Daniel_78 VIP
jag vet inte vad jag skall läsa in i denna för stunden
sista stycket känns väldigt vemodigt för mig, ush

medans jag skriver detta ser jag nu också ingressen,
den försör lite, nu blev det lite mer klart.
innan var det lite tvetydligt... men bra ändå =)
2006-08-23

  Linen
De vet inte om det! Vi vet inte om det, det där med att både ha kakan och att äta upp den! För det är är just äta upp den vi får göra till slut, och då är det kanske för sent. Så varför blir vi precis som dem?

Fin dikt - små strofer som ändå talar tydligt med precisa ord!!
2006-08-22

  josefina
Mycket bra skriven dikt - och ja, jag minns hur det var. Tyvärr.

Duktigt!!!
2006-08-22

    Ebbapunkt
Först tänkte jag vad skönt,någon med kärleksfull relation med båda sina föräldrar,men som jag antar, vi har brister från uppväxten de flesta av oss.
Bra beskrivet!!
Ebba
2006-08-21

    livräddaren
otroligt bra!speciellt sista stycket
2006-08-21

    vilsen
jag känner igen det, mycket. och du skriver underbart
2006-08-21

  karamellen
Så mycket smärta och saknad jag läser mellan raderna.

Tillbaka i mitt täcke
kramandes mitt töcken

vet jag att pappa och
jag kanske ses för lunch

på någon flygplats


säger så mycket....
2006-08-21
  > Nästa text
< Föregående

mellanmål