Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar är som falkar.


Falkens tankar

FALKENS TANKAR

Dessa tankar
som längtar
och bankar
och trängtar

efter det sanna tal
som de förljugna stal
och med tankar kränker
och dessutom stänker

sitt smutsiga vatten
i den vackra rabatten
som är den odlade kultur
som skiljer oss från djur

Någon intellektuell atlet
är nog inte Mikael Wiehe
Han var nämligen obsolet
nittonhundrasjuttionie

Nietzsche var inte nazist
men det var hans syster
som med en illmarig list
gjorde vår historia dyster

En ledande moderat
som tänker i kvadrat
tycks inte ha förstått
att allt arbete ej är gott

Aftonbladets Linderborg
står på ett mörklagt torg
och bölar för full hals
och dansar någon vals

Anderssonskans Lena
tillhör dock ej dom klena
när hennes dekonstruktion
dekonstruerar en revolution

Mobbing är en god affär
tänker Morgan Alling
när han dryg och egenkär
känner sig i sin kalling

Om man enbart lägger
ett epitetet som nazist
på Martin Heidegger
så blir det ganska trist

Tillhör dessa tankar om tankar
verkligen våra himmelriken?
Tänk om tankarna bankar
hos falkar i leriga diken!

För jag ser inga falkar i skyn
utan försjunker ensam i dyn

Så det är nog mina tankar
som flyger och vankar




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 133 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-12-27 00:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP