Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vik-poesi Veronica och jag fria kring I en kyrka. Det fungerar så att en skriver en början sen viker man så texten döljs, så skriver den andra osv. Märkligt hur bra det ändå blir.


I en kyrka

Som sardeller i en burk
marmeladkletigt
sitter ni
tornet i mitt huvud
korset i mitt bröst

raserade kroppsdelar
träbänkar
likt era krokiga ben
osmorda gångjärn

en hund begraven
begråt offerplatsen
framme står herr Vetabäst
likgiltigt mässande
gammalrostig röst

i valvens vener
längs väggarna
uppgår jag
smörj mig snälla Gud
i nattvardens färger
Ave Maria
den heliga modern
helvetets portal

klär mig i fikonlöv
står på andens jordskorpa
med brända fötter




Fri vers av Karin Jungå c/o Vemod VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-12-29 21:13



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Och väldigt effektfullt med bilden, den är en fullträff med spelet ljus/mörker/färg.
2020-12-30

  Lustverket VIP
Japp, den blev det punch i. Mäktig med de högresta dualismerna och motsättningarna :)
2020-12-30

  SatansSon VIP
är de här exempel på vik-poesi. ni tycks haft roligt.
2020-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Karin Jungå c/o Vemod
Karin Jungå c/o Vemod VIP