Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Mot vattenytan

Se henne blicka
tillbaks på dig
sover så stilla
under ett istäcke
i kallt vatten

ett ansikte
onaturligt leende
se hennes hy
vitt med blåa streck

se hennes händer
i ett
förvånat uttryck
tryckta mot vattenytan

så var det dags igen
ännu en galen vinter
under isens våld
se hennes ögon
hur de tyst ropar
viljelöst
orkeslöst

förfrysning väntar vårflod
då forsen ränner





Fri vers av Karin Jungå c/o Vemod VIP
Läst 335 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-01-31 19:42



Bookmark and Share


  agh.nilsson
Ett ljudlöst skrik under tjocka isen som vittnar om den mörka tomheten, avslutas med framåtblick mot skrikets slutliga tonsättning.
Tack för denna dikten.
2021-11-02

  ResenärGenomLivet VIP
Målande vackert samtidigt som det ger lite rysningar...
2021-03-05

  SatansSon
ja, det är. ett jåmla väder nu.
2021-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Karin Jungå c/o Vemod
Karin Jungå c/o Vemod VIP