Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tecken i sanden

Tiden suddar ut oss
som tecken i sanden.
Vi löses upp
som andetag i vinden.

Stå för nära elden.
Känn.
Låt din nakna kropp
smälta mönster i snön.
Känn.
Låt din nakna själ
sjunka ner i skuggorna.
Känn.

Vänd dig inåt
mot din inre natt
mörkret
mot det svaga ljuset
från dina fyrar och flämtande eldar.

Öppna dig själv för allt.

Du kan inte hamra fram
sagan du befinner dig i.
Den vävs omkring dig
andetag för andetag.

Universums lagar
kärlekens termodynamik
syns bara i legenderna och lögnerna.
Kanske är det så
att vi diktar oss fram till sanningen.




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 169 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-02-24 20:38



Bookmark and Share


  Burn
Verkligen vacker dikt! Som en saga med så många aspekter av verkligheten invända i varann. Och ja: Känn. Att känna är det stora, det svåra, det underbara, det hemska, livet, döden. Upplever sån livskraft i denna fina text.

Känna. Öppna sig. Vända sig inåt. Det bara det man kan göra när sagan skapas runtomkring en. Och gå - rakt mot det man ser.

Kraftfull dikt!

2021-02-25

  Briza media
Storslaget! Så fint fångat och poetiskt uttryckt!
2021-02-25

  Kungskobran VIP
Mäktigt
2021-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP