Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det är bara att gå.....framåt


Tavlan, om vägen fram

Den gamla tavlan visar en tanke, ja också LIV,
Den gamla tavlan finns på min vägg

Den har hängt på många väggar i mina hem,
NU är den framme, Precis som jag är!

Vi är hemma och det visar hur enträgen man kan vara.

TVÅ kvinnor finns på tavlan, de går sakta vägen fram
Fälten lyser gula bredvid dem.

Tavlan har alltid visat mig en undran, VART var de på väg?
Hur var deras liv?

Min dotter och jag har nyss gjort en otrolig resa, jag liknar den vid tavlans gulaktiga sken,
Guds hjälp att komma hem ser jag där de går.
Tystnad,
Tystnad,

Var och en i sina tankar. Var och en prisar Gud, och tackar för resan till fullständig ro och frid.
Nu är det bara en resa kvar: Resan till himmelen, den kommer sedan.


Dikt och bild ©Maria









Prosa av MariaEvighet
Läst 80 gånger
Publicerad 2021-03-21 23:19



Bookmark and Share


  MariaEvighet
Ja den resan är den ultimata, det ser vi fram emot!
2021-03-23

  Larz Gustafsson VIP
Den resan ser vi fram emot.
2021-03-22
  > Nästa text
< Föregående

MariaEvighet
MariaEvighet