Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


vår i en vittrad själ

jag grundar mig i jorden där jag är född
jag planterar mig i myllan där mina förfäder odlat
jag låter mig växa med blicken riktad mot samma horisont
jag förlåter mig själv till ljudet av fågelkvitter


en liten nyckelpiga med två prickar kryper på min bröst
den tycker att jag gör rätt som förenas med historien

humlan dansar från krokus till scilla
sjunger att vårens tid kan bli bättre för mig

stockrosens blad reser sig ur de förmultnade löven
utlovar pånyttfödelse och skönhet

tranornas mäktiga lovsång
skriker tacksamhet i mitt bröst




Fri vers (Fri form) av Väsensskild
Läst 55 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-03-30 16:43



Bookmark and Share


  Horace
Och detta sker när man blott är
Vad mer att göra behövs här
Idag naturen kommer när
Jorden dig för alltid bär

I glädje din dig våren klär
2021-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Väsensskild
Väsensskild