Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När det kommer en coronavår till


Förvåren är vinterns sommar

Förvåren är vinterns sommar

och jorden där du vilar är ännu stel av tjälen

detta år när coronastiltjen på våra gator

      strör ogripbara stråk i stadens medvetande

 

men staden har kommit till insikten om

att lövsprickningen ändå sker

      trots att vårens andhämtning tycks ha förflyttats

      in i det nästintill normalas paradox

där surrealismens långsamhet föder det förnuftsvidriga

 

någon gång ska även vinterträdens knoppar slå ut

blidkade av att sommaren är höstens vår

 

Birgitta Wäppling, 3 april 2021

 

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 260 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-04-03 10:41



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Mycket fin text.
2021-04-25

  Elaine.S VIP
Helt krasst och kännbart beskriver du hur allt är och står till med oss här på jorden. Det känns så märkligt allting, Årstiderna förändras medan pandemin består. Du skriver och jag läser så gärna och önskar så mycket att pandemin snart dör.
2021-04-04

  Göran P Rödholm
Så fin att läsa så här i ”det nästintill normalas paradox”.
2021-04-03
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP