Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Drömsekvenser från senaste dygnen : första skulle kunna vara en bland mina mest besynnerliga drömmar någonsin - andra en helt vanlig meta-meta bara (relativt vaken)


Tröskel #34 : Ommöblerad Människa ihopsmält

 

 

Runt dörrhandtaget hade man trätt på personen. Det var mer än bara huvudet som blivit en dörrknopp... halva kroppen föreföll ihopsmält med sitt uppdrag att vakta entrén. Mannen svävade vågrät, naturligtvis förkortad, men tänjbar som en självlysande ballong i dunklet. Jag kände igen spöket som en av mina trogna arbetskamrater - vi brukade jämt hälsa glatt. Inte heller i nuvarande form utstrålade mannen några bekymmer, tycktes nöjd att agera dörrhandtag. Här var uppenbarligen hemma hos min kompis från högstadiets parallellklass. Neongröna maskinen liknade ett lok; kunde tillverka musik och synka astronomiska tabeller. Jag förväntades sova uppe i bokhyllan. Tågkupén förblev halvöppen.

 

 

 

Längs det nya, museummässiga möbelvaruhuset, lade jag lämpligtvis en multimagisk kortlek i korgen. Man fick omedelbart koppla ihop sitt medvetande med kungakulöerna, så att tolkningen av varje möbel färgades av upplevelsen ens drottning föredrog. Kallaste metall blev varmaste träsmak. Kunde lätt ha lett till att siffrorna konsumerade ihjäl sig. Tvärtom genomskådade min kritiska knekt desto mer. Trädgårdsbelysning som imiterade sommar behövde familjen ej. Synkront funkade kortleken som snoozealarm, så känslan icke skulle sjunka bråddjupt i enskilda fåtöljer. Problemet blev snarare att hitta utgångskassorna. Labyrintens personal hänvisade till hyllor redan besökta. Från inglasad servering gick rulltrapporna till butiker i samma regi.

 

 

 

 

 

 

 

 




Prosa (100-ordare) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-05-18 19:13



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Jag vågar knappt läsa texten, vågar knappt kommentera den ens, jag är den där räddhågsna typen som både är rädd för att kritisera som bli kritiserad... hoppas du har förståelse för detta och inte tar det här som kritik, det vill säga som ett angrepp, trots att just kritik, inte varken är angrepp eller som att hylla, den mest bara är, det är människorna själva som är smöriga hariga aggressiva eller någonting annat. Tyvärr har jag slarvat bort piskan, den niosvansade, och det kan jag bara beklaga här...
2021-05-18

  Nanna X
Första drömmen är verkligen originell, man misstänker att drömmaren hade feber? Roligt att kamraten verkar så tillfreds i sin roll som dörrhandtag.

Andra drömmen upplever jag som en skön blanding av IKEAs labyrinter och den levande kortleken i Alice i Underlandet.
2021-05-18
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP