Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2021.06.05 lördag. Demens


Ser ni mig vinka

 

Med tröttheten som balans vid hög ålder
kämpar muskelsvaghetens ursinne
mot motsträviga rotknölar, blottade ovan jord.
Jag är nöjd. Livet har varit långt ändå.
Nu vill sömnen gripa mina tankar
och färdas med dem till kärleken.

Gråt ut min ensamhet om det går!

Som en måltid att fälla tårar över,
går mitt världsarv in i den eviga stiltjen.
Nu kan jag somna, för att vakna långt senare.
Ni talar om mig, oftare än med mig
och ser mig alltmer sällan.

Jag vill till friheten mina älskade.

Där kan alla leva längre än en lunchrast
i vansinnets bosättningar och visten.
Det blir inget adjö!
Sånt befattar sig inte verkligheten med.
Vi träffas vid den saknade vännens strand.
Där kan jag leva.

 




Fri vers av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 333 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-06-05 19:02



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Berörande vackert och vemodigt !
2021-06-30

  Peter G VIP
Väldigt fin dikt där livsvillkoren finns i centrum, det finns en sorg i orden; men tycker det finns ett ljus i dom fina avslutande raderna!
2021-06-07

  Kajan VIP
En mycket stark dikt där orden är framlevda, som det känns.
2021-06-05

    ADI Nehlin
Så underbar, vacker och sorgsen text.
2021-06-05

  Sparvögat VIP
Jag blir rörd, känslosam och ledsen när jag läser dina ord.
Sorgen vilar som en mantel och längtan efter frihetens, kärlekens och vänskapens land målas upp...
Du berör...
2021-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP