Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Stafetten går vidare, nu med en nytillkommen poet som snart dyker upp! Jag fick dessa ord av Chan: skam, roa, bygden. Lade till 18 nya, inspirerade av min egen erfarenhet som lokal revyartist. Kör ett liknande egenskapat versmått som i min senaste dikt.


Skamdräkt

 

 

Är det en skam

att roa

bygden?

 

Bör man ta fram

den goa

blygden?

 

Eller som blyg korrekt

andas annan andedräkt?




Fri vers av Nanna X
Läst 245 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-06-14 23:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Om jag hör Dina hjärtslag i meningarna som Du skriver så vet jag att det är Du. Om dina bokstäver berör mig så förstår jag ännu lite till. Om jag börjar skriva ett ”svar” - då har Du fångat mig.
2021-06-19

    Lena Söderkvist VIP
Kul den här också, men där finns även eftertanke. Nej, man skall inte skämmas för att man har en kropp, man skall vara glad över den, precis som du låter läsaren förstå.
2021-06-18

  lodjuret/seglare VIP
Det bästa med korona var nog, att utan publik få köra sitt envisa knog, kastande av ruttna tomater o ägg, tillföra så litet till en ensamble's 'jämna skägg', att en ressigör kan få slita sitt hår alltnog...
2021-06-15

  TrollTörnTrappan VIP
Bra byggd - av till synes närliggande begrepp. Spännande hur likklingande ord kan bära så skilda betydelser!?!?
2021-06-15

  Maria Sundelin VIP
Intressant tolkning
2021-06-15

  SatansSon VIP
DÄR VAR DU SNYGG!
2021-06-15

  Nanna X
Jo det är jag på bilden, som kvinnlig näck i peruk och lätt kostym. Körde en performance vid sjöar och åar i Blekinge för 25 år sedan.
2021-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X