Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gräns #37 : Juni möter Juli

 

 

 

Det var den gången när Juni mötte Juli. Ingen av dem visste att hon hade en syster. Så båda utgick ifrån att där låg ren inbillning i luften. Kvällen kändes ljus, ännu ändlös. Som ett ofantligt fält svävade livet. Natten tycktes ohyggligt mörk, som en barrskog - trots allt korthuggen. Framåt morgonkvisten hördes Joni Mitchell uppfinna märkliga toner ur redan bortsopade ackord. Fiskmåsarna tog hand om resterna av orkestern. Girafferna kikade nedåt balkongerna, på smått generade chimpanser. Fästingfolket hade stuckit med myggor, medan humlorna spelade trollsländor. Någonstans då insåg Juni hur Juli måste överta - fastän Juli hellre hade stannat i Juni.

 

 

 

 

 

 

 




Prosa (100-ordare) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-06-27 00:06



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Jag tycker att det är litet drömlikt, för att inte säga surrealistiskt. "Bortsopade ackord" kan betyda att ett ösregn har rensat marken. Men så kommer Joni och rör om i grytan medan djuren bara kan se på eller gömma sig. Gillar slutstrofen väldigt mycket. Så sann.
2021-06-28

  TrollTörnTrappan VIP
Syrran, det dröjer nog till Augusti innan deras konkurrens kan slappna av och riktigt glädjas åt hur mycket sommar de har åstadkommit tillsammans..? Eller rentav till Januari igen om de utsätts för talmansrundor ;-) där både Mars och Maj begärs bli utestängda, ur Aprils synvinkel - som om de vore målvakter på avlägsna planhalvor, men April själv vore ett lövgrönt mittfält - ändlöst begränsad.

Nanna, känns som jag umgicks med lösningen för längesen, men glömde sen bort att ge nån vikt åt deras barnsliga likhet. Nåja, majoriteten av månader verkar vara syskon..? Kusin passar ju finfint till Joni..!
2021-06-28

  Syrran77
Snygg men något komplicerad relation, hoppas systrarna framgent har glädje av varandra!
2021-06-27

  Nanna X
Självklart är månaderna sommarsystrar, de har ju nästan samma namn! Jag minns att jag ofta funderade över namnlikheten som barn, men kom inte på den självklara lösningen, trots att jag själv har en syster. Joni kanske är kusinen? Roligt att girafferna och chimpanserna också fick vara med på ett hörn.
2021-06-27
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP