Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fortsätter blankvers experimenterande. Inser att jag har noll koll på betoningar, bokstavligen, jag fattar inte vad som är betonat eller inte. Vi kan kalla det här "typ tio vokaler per rad är typ blankvers", eller pjthemanvers


Big pack

Någon har smält ett paket big pack över himlen
Det ser ut så, som resterna i skålen efter
att du ätit upp, strimmor av grönt, rosa, vitt.
Konstgjort socker smaksatt med karamellfärg

Väcker fantomsmärtor av sommarlovsmorgon,
oändliga dagar på cykelturer runt
om i stan, i en sol som aldrig gick ner,
och i en hetta som aldrig lättade. Solen
här och nu är på väg bort, och världen här
och nu är svalare nu än då och det var
årtionden sen du cyklade för fort nerför
nerförsbacken och kraschade där i gruset,
där på kanten av området du kallade ditt,
just där skogen blev asfalt, där landet blev stad.

Det var årtionden sen, men här och nu är sjön
framför dig nästan stilla, den glittrar,
som strödd av diamanter och i skydd av
inget mer än natten som snart kommer
och ensamheten du har med dig så tar
du av dig de få plagg du har, och dyker i.




Bunden vers (Blankvers) av aloc VIP
Läst 173 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-07-17 02:15



Bookmark and Share


  gunnnar nylund VIP
oavsett blankvers eller ej så är det texten som är grädden på moset.
Bra, välskrivet å fyndigt vetja!
2021-07-17

  stormengudrun VIP
Oavsett vad som är betonat eller ej är det en skön sommardikt man kan känna igen sig i :-)
2021-07-17

  Nanna X
Förlåt det kanske var långbyxor, min hjärna är lite överhettad, 31 grader i Malmö idag.
2021-07-17

  Nanna X
Perfekt blankvers eller inte - somrigt och mättat är det iaf. Shakespeare improviserade också lite med metriken ibland, och du har ju lika fina knäbyxor som han.
2021-07-17

  aloc VIP
hahaha, bytte "stavelseräknare" och inser att jag har helt banans på antalet stavelser per rad så att kalla det blankvers kan nog få mig skjuten..
2021-07-17
  > Nästa text
< Föregående

aloc
aloc VIP