Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


som jag upplevde det hela förra helgen under mitt första besök, i vad som skall ha varit Sveriges folkrikaste stad?! Dikten inräknas även såsom Somrig #18 eller Rondell #28


Mosaik #48 : Hårsvall i Sundsvall

 

 

Sommarkväll i Sundsvall

sirliga fasader,

hundra snygga hårsvall

går i glesa rader

 

Raggarbilars hundskall

längs små boulevarder

ej mer vill bli iskall,

smider järn mens var där

 

Trästad tragiskt brunn' upp,

knall fall seklet arton

byggdes sten från grundmall

- still strong Gustav Adolf

 

Drakskulpturer står pall,

bjärt rygg vuxna barn bär;

svävar rak gränd rund - stall

saknar häst - spår ban skär

 

Fångar en sekund all

björkbloms esplanader;

skönt på Stortorg sjungs trall,

hjärtan spelar spader

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 144 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-07-23 21:41



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Fantasifullt och skickligt skrivet!
2021-07-26

    Lena Söderkvist VIP
Fint fångat Sundsvall, med rim och allt.
2021-07-25

  TrollTörnTrappan VIP
Suverän tolkning med hårsvall på husen! Så ofta som jag hänförs av takspiror, stuckaturer och fönstergluggar - lika ofta som av mänskliga ansikten och deras inramningar - torde en relation föreligga? :-)

Uppenbarligen har du rätt - här bekräftas vad de utsåg :
http://www.arkitekturupproret.se/2020/04/03/lista-sveriges-vackraste-stader/

2021-07-24

  Chan VIP
Härlig morgonläsning och med roliga rim.
2021-07-24

  Gunwale VIP
Var det inte Sundsvall som utsågs till Sveriges vackraste stad nyss, av arkitekter? G A grundade tydligen den, Gbg och några till.
Är det hårsvall på husen?
2021-07-23
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP