Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ska inte ge upp med det här blankversandet. Den här gången struntade jag i alla verktyg och räknade stavelserna för hand, fortfarande lost på betoningar dock men vafan. Remixade en gammal dikt jag skrivit, spränga betong är lätt med vatten


Stål och betong (blankvers-remix)

Hon var så skör. En skärva is på en
pöl en tidig vår. Smälter mellan hans
fingrar. Han var gjord av stål och betong,
tung som tusen höghus, stor som en stad.
Måste vara väldigt försiktig nu.

Hon var så skör och så väldigt lätt.
Han hade inget att förlora så
han drev på. Hon ville mer, hon viskade
det i mörkret, och han gav. Mer och mer.
Hennes skratt klingade, rann ner genom
håligheter i hans kropp, fastnade
någonstans vid benen, djupt där nere.

Hon var så skör. Han tonade ner sig.
Vecklade ihop, lutade sig ner
till hennes läppar. Han var så rädd att
skada henne, att hon skulle smälta
bort om han höll henne för nära. Han
kunde inte låta bli. Hon skrattade.

Hon var så skör, några månader gick,
och vintern kom över dom igen. Hennes
skratt som sipprat sig ner till hans grund
stannade av och det som fastnat där
nere frös till is. Han hade inte
en chans när hans värld rasade samman.




Bunden vers (Blankvers) av aloc VIP
Läst 132 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-07-25 03:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

aloc
aloc VIP