Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här typen av övning kallas vaksamhet, den förekommer inom buddhismen och är mycket svår...

 




Övning: Vaksamhet

 

Mitt medvetandes vågrörelser
är naturliga förändringar,
en del av den mänskliga naturen.
Ebb och flod.

 

Jag flyter.


Förvandlar min ångest till årstider,
växlingar över tiden.
Lika lite som man kan stoppa löven från att falla,
kan man stoppa en tvångstanke från att tänkas.

 

Ser mina tvångstankar storma förbi. Bli stiltje.
Och storma igen. Inte hindra,
notera
hur det ger vika av sig själv.

 

Jag står kvar.


Att inte fly är svårast.
Kräver oftast mer än jag har.




Fri vers av Sara Boström
Läst 303 gånger
Publicerad 2006-07-26 09:01



Bookmark and Share


  Rachel Roth
...svår är övningen, men en utmaning
du har skildrat det på ett vackert sätt
som också inspirerar läsaren att
öva i vaksamhet
2006-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Sara Boström
Sara Boström