Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


inräknas även såsom Mosaik #47, ackompanjerad av mitt foto från Sundsvall - även fast föreställde mig helt andra, ännu mer dramatiska tak


Triangel #4 : TAK

 

 

 

min tanke sprang omkring på taken

en tid då blott din katt var vaken

bland plåtar, träbalk, rökmoln, kakel

 

vi kunde drunkna där bland flaken

om snedsprång kommit fel på raken

men hoppet tycktes som mirakel

 

jag hade drömt få se dig naken

du hade aldrig hört på maken

dock samma svar från vårt orakel

 

ett tingeling steg ur kloaken

och änglakör som hör till s(m)aken

vår största strid byggt snyggt spektakel

 

fast sköra stuprör hängde bakom

där rankor klängde likt makaken

du flöt omkring, blev tabernakel

 

när slottet sväva' bort som draken

jag halvsovande styrde spaken

med vingar tre och ny tentakel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 128 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-08-13 19:42



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Glömde "smaken" så satte nu (m) inom "saken".

Du har rätt med likbent triangel [om än inget jag tänkte på] där tredje sidans rader får lite annan dimension i rimmet...

Hihiha, makaken är ju en av hundra apor (minst), så förstår din uppskattning klänger lite extra vid den!
2021-08-14

  Anya VIP
Oj så skickligt rimmat. tycker om dina besjälningar. Kul att läsa. Tack!
2021-08-14

    Lena Söderkvist VIP
Fint att du får ihop rimmen. Innehållet är medvetet galet, som det kan bli i en dröm.
2021-08-13

  100apor
En likbent triangel denna, m.a.p. rim. Är det därifrån Triangel-grupperingen kommer?

Inte så mycket krakel på de här taken men en och annan strid. Väldigt fäst blir jag (förstås) vid den klängande makaken!
2021-08-13

  Nanna X
Haha tack för suveräna rim! Taklopp är bättre än gatlopp!
2021-08-13
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP