Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(allt är bara väntan på att få ta del,av det pågående och det förgångna. ..?)


Intryck




Naturen som är vacker
bara genom att finnas
till

Du som är vacker bara
genom att finnas till,

eftersom du är del av
Naturen.

Till piano toner av Debussy
Brouillards

Så beblandas alla ting med
Varandra som bebor planeten
Tellus

Det gamla med det nya,
i historiens Förkastnings
branter

Likt den stolta borgen
St. Marwes som möter
havets vind. ..

Och dess svallande vågor
invid en sandstrand

med tillfälligt omkullblåsta
solparasoller.


Den storslagna enkelheten

Det historiska i nuet
Som lever inuti varandra

Med en kör som sjöng
en sång från Hildegard
av Bingen innanför borgens
nötta murar. ..

"Världen finns inte till
för att Användas

Utan för att begrundas"


Därför är du vacker bara
genom att finnas till

Där det nya och gamla
Beblandas i en sång

från medeltiden
inuti ditt lyssnande jag

eftersom du är en del
av naturen,så även jag

Och naturens skönhet
Är
en odelbar del av oss. ..



***
(Så varför då hata o
slåss mot varandra?)










Fri vers av Sefarge VIP
Läst 123 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-08-15 11:40



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Det finns något vackert i allting.
2021-08-16

    Lena Staaf VIP
Att vara vacker bara genom att finnas till. En härlig tanke som hjälper oss att se allt det vackra omkring oss. Inte minst naturen. Bokmärker.
2021-08-15

  Bengt H VIP
Så är dikten: vacker genom att bara finnas till.
2021-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP