Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ingalunda fler än 50 ord skall det vara (inräknas såsom Mosaik #49)


Flash Fiction #4 : Tre Tärningar

 

 

 

Min tärning är av trä, din av glas, deras av plast. Vi kastar samtidigt - inväntar någon bland hundratjugosex möjliga kombinationer. Augusti känns som bitterljuv oktober, varmt väntandes luciakonserter. Oregelbundna regn överfyller papperskorgarna. Solen faller. Nästa morgon ligger sju spegelskärvor och skvalpar i glimrande mosaik. Svaret uppstiger genom treenig födelse.

 

 

 

 

 

 




Prosa (Kortnovell) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 163 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-08-25 15:29



Bookmark and Share


  Anya VIP
Intressant text. Läste flera gånger. Undra vad som hände när spegelskärvorna låg där? Gillar det lite religiösa slutet med treenigheten.
2021-08-28

  TrollTörnTrappan VIP
Absolut, summan sju av de "speglande" sidorna, som aporna redan upplyst om så suveränt inbakat.

Joru, denna OMrörde nog innehållsmässigt, och BErörde snarare estetiskt? Tack-tick-tack för du kände det vackra!!

Vi får se, ja, men uppstigandet måtte ivf bli mindre fruktansvärt än "den fallna solen"?! Klarare än allt spindel-vimsigt regnande...?
2021-08-28

    Lena Söderkvist VIP
Här rörs det om minsann, vad som skall bli av det får vi se. Det är min tolkning av din text. Vackra ordval i densamma gör den behaglig att läsa.
2021-08-26

  Nanna X
Fint med sjutalet, tänker på summan av de motsatta tärningssidorna. Att solen faller låter dock oroväckande?
2021-08-25
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP