Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Moder Jord ger Alla Mat

Moder Jord ger alla mat
att lägga uppå våra fat.
Tillgången är adekvat,
fiska och lev som primat.
Skogar när i stort format.
Vi bor i en välfärdsstat,
med ett näringstikt klimat
Ett himmelrikes syndikat.
Bär och svamparna parat
med avkopplande retreat.

Så strunta i halvfabrikat
berikade med preparat
som hälsovådliga nitrat
och livsfarlig glutamat!
Nej, odla din egna spenat.
Sätt ned frön, var inte lat.
Naturen är vår bankomat
på den har ingen mandat.
Odla spannmål och tomat.
Dela med dig som kamrat!




Bunden vers (Rim) av Camilla Heinonen VIP
Läst 118 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-08-21 08:31



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Det var som atans!
2021-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Camilla Heinonen
Camilla Heinonen VIP