Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fråga inte vad jag heter är du snäll


jag tog en promenad en sensommarkväll
med favoritjackan runt axlarna
och jag tog en omväg fastän jag inte visste vart jag skulle
bara att jag skulle gå genom kyrkstaden
för att höra hur gruset krasade
när jag gick

la mig ner i nästan grönt gräs och tog av mig skorna
fastän det var ganska kallt

(man filosoferar bättre utan skor)

funderade på om livet hade blivit bättre
eller sämre
och om jag kände mig fullvuxen nu
sen sträckte jag fötterna mot himlen
och såg mig omkring
efter någon annan grubblare

och hade jag sett någon hade jag gått fram
och sagt "a penny for your thoughts"
och han hade svarat att jag skulle lägga mig ner
och diskutera livet med honom

(för det hade varit en han)

sen hade vi pratat om kärlekstrassel
och om man ska ha grädde eller glass
till jordgubbar
och om hur man skulle få fred
på jorden
eller om den där Dr.Phil
är riktigt klok

(fast vi skulle inte fråga vad vi heter)

sen hade jag sagt hejdå
och tagit på mig skorna

(men ändå stannat kvar en stund)




Fri vers av Tav
Läst 1034 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2006-07-27 00:03



Bookmark and Share


  Amanda N
Shit vilken skön dikt!
2016-02-15

  himlen
Åh gud va skön ,där satt den :) !
2007-02-13

  MickeLang
Blev medlem bara för att kommentera denna. Extremt bra! =) Om det är nån som har sinne för det här så är det ju du.
2006-10-13

  Daniel lindqvist
vardagligt och äkta man känner med dom i berättelsen.enkelt och rakt språk vilket är ett plus för att få in det "vanliga" mycket bra!!!
2006-09-28

  önska
jag gillar den mycket. bra skrivet. enkelt språk som säger så mycket.
2006-09-17

  Daniel_78 VIP
mmm får känslan av en sådan där sommardag
då det är nästan för varmt, men vinden svalkar
alldeles lagom mycket. och man sedan tar ett
kvällsdopp som avslutning.
bra
2006-09-14

  Queen_of_Rain
Oooo denna gillar jag.. Riktigt mycket!! älskar ordrikedomen som aldrig känns överflödig.. älskar djupet som aldrig känns pretantiöst.. din diskreta symbolik passar bra med utformningen! för mig är detta verkligen poesi
2006-08-27

  Glitteringly
mjaa.. det är fint, en riktigt mysig och bra skriven text. Dock tycker jag att det är för mycket prosa för att vara en dikt. Kanske lägga upp den som "Bara ord" eller "Novell" i stället, det mister lite av sin fina glans när man förväntade sig något annat.
2006-08-03

    Tiny
Åh, men va skönt, så pretentionslöst skrivet, skönt att läsa, liksom bara flyta, precis just så skall det ju vara, men frågan är, träffar man någonsin de där människorna? (Och ja, det är alltid en han.)
2006-07-30

  Last Word Spoken
(man filosoferar bättre utan skor)

ja!!!! det gör man!!! *ler*

härlig läsning du bjuder på!
2006-07-27

    Mejja
En lite annorlunda text som dock fashinerar mig.
Och titeln fångar nyfiket.
2006-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Tav
Tav