Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag skrev ett brev till dig och postade det i havet men det kom visst aldrig fram


jag glömmer flaskan ibland
när jag ska skicka flaskpost
precis som hur jag missar
att öppna munnen när mina tankar
vill få vingar och landa
i dina öron

(du säger att om jag berättade annat än tystnad
skulle vi ha mer att prata om)

fast jag kysser din axel för
jag vet inte hur man svarar
utan att bry sig
om att det inte är rätt svar

(för ung för att ljuga och inte
naiv nog för att tala sanning)

och jag strödde nog ord efter vägen
fast fåglarna åt upp dom precis som
nyckeln till ordförrådet för den är
inte under krukan
där den legat förut

så jag kysser din axel
när mina läppar vägrar lyda
något annat

än det




Fri vers av Tav
Läst 846 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2007-01-14 18:14



Bookmark and Share


  Amanda N
Titeln är underbar!
2016-02-15

    pladask
jag är helt tagen. allt om svårigheterna att komma ihåg att tajma munöppnandet med tänkandet och ordskapandet känner jag igen alltför väl. din text känns så välplanerad och välpolerad men samtidigt så innerlig. imponerande! och så är jag barnsligt förtjust i flaskpost, av någon anledning. jag har själv skrivit både ett och annat där brev i flaskor figurerar. möjligtvis är titeln inte helt perfa, om jag ska hitta nåt annat än överösande beröm att säga om texten.
2009-06-07

    smuts
\"och jag strödde nog ord efter vägen
fast fåglarna åt upp dom precis som
nyckeln till ordförrådet för den är
inte under krukan
där den legat förut\"

det är såhär jag skulle vilja kunna skriva. det är mer än bra, det är jättebra.
2007-12-28

  Micael Axelsson
När du berättar, berättar du med hjärtat. Det smakar så ärligt härligt att det kan nog inte ha skapats från någon annanstans än långt från det ärligt raka inre. Dina ord spelar på strängar som lägger melodin, att nå ut så att man vill lyssna... verkligen, verkligen vill lyssna.
2007-08-02

  Elin R
ett väldigt utslitet ämne, ibland trasiga metaforer, men ojoj så välformulerat..
2007-01-29

  Bubamara - Maria Zakrisson
fin bild du förmedlar
och känsla
mitt i prick
2007-01-28

  Thommy
Du är riktigt duktig att formulera dina dikter, det är verkligen en fröjd att läsa dom.
2007-01-17

  elinli
JAG VET!
jättebra, verkligen. du är bättre på att föra över mina tankar till diktform än jag själv.
2007-01-15

    Elin Sundström
Väldigt vacker dikt. Jag dras med i de underbara första raderna:

"jag glömmer flaskan ibland
när jag ska skicka flaskpost
precis som att jag missar
att öppna munnen när mina tankar
vill få vingar och landa
i dina öron"

och jag fortsätter bara att beröras. Fint skrivet om detta svåra i livet.
2007-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Tav
Tav