Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vem vill inte det?


Slutet


Det kommer
Det vet jag
Slutet
Kanske skonsamt
Slitsamt
Eller helt utan begrepp

Det kommer
Ett snabbt drag
Krutet
Det som brinner
Försvinner
Som ett sjunkande skepp

Jag vill inte dö bort
Som ett skrik i en öken
Jag vill se resultatet
Av alla försöken

Jag vill gå upp på berget
Och skaka hand med
Jimi Hendrix
Diskutera politik med
Vladimir Lenin
Poesi med
Majakovskij
Och författarteknik med
Fjodor Dostojevskij

Det kommer
Det ser jag
Slutet
Om en vecka
En läcka
På en åder i min arm

Det kommer
På torsdag
Tjutet
Det skall dö ut
Helt slut
Inga vibrationer i min barm

Ni kan kremera mig
Balsamera mig
Dissekera mig
Men låt min själ gå i frid
Upp på berget
Bort från depressioner och strid

Jag vill inte dö bort
Som ringar på en sjö
Jag vill uppleva historien
När det är dags att dö
Jag vill gå upp på berget
Och krama
Marilyn Monroe
Diskutera religion med
Martin Luther King
Dricka öl med
Ernest Hemingway
Och sjunga duett med
Bon Scott

Jag vill gå upp på berget




Fri vers av Uffe Agnetun
Läst 288 gånger
Publicerad 2006-07-27 13:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Uffe Agnetun
Uffe Agnetun