Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

*Eftermäle. ..



Jag saknar dina ord
De få jag fick

Serverat framför mig


Och som så ofta förr
Saknar jag saknaden

Den har fjärmat sig
Och hopat sig till
Saharas ökensand

Där store bror färdats
i lastbil fullastad med
Vapen utplockade från

Herculesplan med väl
-signelse från en Stats
hemliga organisation

Berättade han i bastun
en gång när vi besökte
Honom

Men också om hans
Färder på kamel i
Legionens tjänst

När truppen klivit av
Och skådat 1000-åriga
Målningar mellan
klippskevor



Med djur och grönska
Innan sanden begravde
allt med sin saknad

Men det är historia nu

Med andra befrielse
-rörelser att bekosta

Utav samma hemliga
Organisationer. ..



Men saknar ännu
Saknaden

Spänningen och farten
Från förr

Där jag går omkring i
Höstens fägnad bland

Dignande blå sviskon
Och mognande vinter
-äpplen

Med en grön/brun
Trädgårds stege som
sett sina bästa dagar


Men har ju ändå friheten
Den underbara kvar

Som är så långtråkig och
Kvävande emedan den

Pågår med alla sina fria
Val att orka ta sig till

Som vi har så svårt att
Välja och tänka om

Innan vi blir intvingade
i andras tankebanor

Och innan sanden till
sist begraver även oss
. ..i tidlös Saknad.











*
Till det som varit
Och farit nu vilande
som sandkorn i. ..
Saharisk öken.







Bunden vers av Sefarge VIP
Läst 79 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-09-28 13:27



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Tiden är slut
sanden har runnit ut
jag vänder på glaset
om och om igen
med det är tiden
som satt stopp
borta är mitt hopp
2021-09-28

  Kajan VIP
Tycker om de bägge avsnitten, som mjukt flyter ihop. Läsvärd och väcker olika tankar.
2021-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP