Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Flyger.


Om vingar

Det märkliga var att jag ännu var okunnig i flygandets konst. Men vad brydde väl du dig om det? Mina vingar som jag kämpade så hårt för att övervinna. Men vad brydde väl du dig om det? Du hade förlorat dina och du ville flyga igen.

Jag undrar om du vet att vid fyllda fyrtiofyra år gränsar det till patetik att alltjämt beskylla sin omgivning för att vara dum för att få dem att tro att du är den oskyldige, den evigt drabbade. Jag undrar om du vet det.

Du är som du är. Och jag vet vad jag tycker om dig. Men det är skrämmande att se att du alltjämt har förmågan att dupera och kalla vissa ”vännen min”. För det är lite så, att endera så är man vännen din eller så är man inget alls.

Jag vet att man aldrig kan komma närmare än nästan nära. Vet du? Vet du att man inte kan äga den andre? Att alla försöka till att kontrollera kväver och dödar? Vet du det?

Jag tänker inte dra på mig en stoisk dräkt och säga att allt är ok. Det är inte ok att du aldrig lyssnade till mina nej, att du gång efter gång ansåg dig ha rätten att ignorera mina nej. Att du gång efter gång klev över mina gränser när jag inte ville och uttryckligen sa nej. Så jag gick. Gång efter gång. Och sedan säger du att det är alla uppbrott som har tärt. På dig.

Varför jag kom tillbaka? Hoppet. Detta bedrägliga hopp. Och sedan trodde jag ju på dig, att det var synd om dig. Och att det var mitt fel.

Jag minns att du sa: När ska du fatta att du är älskad? Så det hela berodde på att jag hade svårt att förstå? Tillåt mig småle.

Jag står alltjämt frågande inför den närhet du påstod att vi delade - all den förtrolighet som du sa att vi hade, den står nu skriven i text för alla att beskåda. Så alla dina anklagelser om att jag missbrukade din tillgivenhet, din förtrolighet har härmed rikochetterats. Så ljuvligt ironiskt.

Jag ser att du har skaffat dig en trogen skara beundrarinnor – men de vet ju inte vad jag vet, de vet inte hur mycket du behöver dem.

Det märkliga är att i din värld är man endera över eller under, på väg upp eller på väg ner. Men om det vet jag ingenting. Allt jag vet är att jag vill pröva mina vingar.





Fri vers (Fri form) av AnnaMariaS
Läst 111 gånger
Publicerad 2021-10-11 11:40



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Oj. Oj. Och oj igen.

Så j...a bra skildrat av någon "felfri".....


2022-12-18
  > Nästa text
< Föregående

AnnaMariaS
AnnaMariaS