Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tjugoandra av Hundra i hela det fiktiva HyresHuset. Serien skrivs från högst till lägst belägna lägenhet.


Hyresgäst 079 : Snöbergs

 

 

 

 

Gossen Snöberg kunde redan ha varit genomsnöad.

 

Jäntan Snöberg skulle lätt kunna ha blivit bortblåst.

 

Fru Snöberg torde snart ha känt sig ända in i blodbanorna utfrusen.

 

Herr Snöberg var på god väg att finna sig sönderhalkad.

 

Hunden Snöberg hade varit på vippen att sammansmältas.

 

 

Emellertid nu sitter de uppenbarligen härinne

ännu en gång och myser bland värmande stearin

mellan torkande tyger vid varsin fladdrande skärm

hela familjen och spelar kort med fjärran bekanta

som passar på att skriva hur ont om snö där var i fjol.

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 117 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-11-30 18:48



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Den familjen gör allting rätt, tycker jag. De inser att de har varandra.
2021-11-30
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP