Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Måntyda

Den mångtydiga månen
hemlig och skiftande.
Fullbordan och beklagan
månfull och mångull.
Nymålad stjärnskära
en skärva ljus
till att skörda natt och tysta tankar.
Eldögd lutar hon sig över oss
vandrerskan
ensamseglerskan
iakttagerskan
med en mångård av enslighet
och tungsinne.

Synsinnet är inte nog
för stålstrålarnas språk som sjunger i snön.
Hjärtats ohärdade hölje
pulserar värme i vinternattens petriskål.

Bara hjärtat kan förstå
månens trumtrans och rytmiska rodd
över den rymddjupa viken.




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-12-01 21:54



Bookmark and Share


    hver
Tunglið með neonbláum kulda
gufan er heit, brennur, rafmagn
margar óskir um allt
þúsundfalt
Blá
þú kuldi vetrar
í næðingi heima.

Ljóðið þitt er flott þúsundfalt
Blá hver
2021-12-07

  Lustverket VIP
Du skriver väldigt vackert, som vanligt. Om månen, vår melankolis trogne följeslagare och närmaste (enda) granne i den grunda delen av viken.
2021-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP