Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattsonat

Kvällshimlen falnar långsamt
över havets mörka massa.

Vinden spelar sin nattsonat
månlegato
stjärnstaccato
vågglissando.
Hjärtats kammarmusik
spelar puls och andning
eldar hudvärme i den kalla svärtan.

Den osynliga dirigenten ökar vinden
till ett stormforte.
Våra andetag stiger
som kristallina smekningar
som tyngdlösa drömmar
som rökoffer
mot himlen.

Vi kurar i det eviga mysteriets obesvarade frågor.




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 173 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-01-07 10:30



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Fint
2022-01-10

  Jan Widströmer VIP
Suggestivt
2022-01-07

  Lottie Ålhed VIP
Bokmärkes p g a diktens fina uppbyggnad och slutklämmen
2022-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP